Mensenrechten Activiste Asawini Edenburg in Nederland

relevant Today – INNTime nieuws (klik hier voor de Surinaams gesproken versie)

Asawini Edenburg is in Nederland

De mensenrechten activist is op last van de Surinaamse regering uit het land gezet. Asawini komt op voor de bewoners van het binnenland dat kapot gaat door goudwinning waarbij giftige middelen worden gebruikt.

Dit tast het plaatselijke milieu aan en heeft dodelijke slachtoffers geëist. Door de groei van aanhangers die opkomen voor de rechten van de inwoners van het gebied onleefbaar is gemaakt, is Asawini door het OM in hechtenis genomen en aangeklaagd.

Door gebrek aan bewijs kon zij niet worden vervolgd. Toch is haar verblijfsvergunning ingetrokken en moest ze het land per direct verlaten.

Vanuit Nederland zal ze blijven strijden voor de recht van de inheemse in het binnenland en zullen juridische stappen worden ondernomen tegen de regering van Suriname voor het schenden van de mensenrechten.

Bijdrage: Dwight Sergio Samson.

Klik hier voor de Surinaams gesproken versie

SCROLL
RSS
YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp